Ezeket kell tudnod a tökéletes muffin megsütéséhez

A muffinsütés egyáltalán nem olyan ördöngös feladat, mint amilyennek elsőre tűnhet! A kezdő háziasszonyok egyik kedvenc süteménye, hiszen nem kell hozzá konyhatündérnek lenni.
Megosztunk most veletek néhány tippet, hogy muffinjaitok idővel egyre jobbak és jobbak lehessenek.
1. Papírkosár nélküli sütésnél (mikor fém formában készítjük az édességet) érdemes várni 5-10 percet sütés után, mert miután kihűlt, könnyebb kiborítani a formából.
2. A muffin készítés egyik legfontosabb eleme, hogy a folyékony és szilárd összetevőket külön kell összekeverni, és mikor összeborítjuk, épp, hogy csak elkeverjük a masszát. Az a jó tészta, mi épp csak folyik, és még darabos.
3. A formába kanalazáskor használj fagyis kanalat, így minden papírba ugyanannyi adag kerül.
4. A sütőpor kiváltható szódabikarbónával, ebben az esetben azonban kicsit többet kell beletenni.
5. A lekvárt és egyéb krémeket csak sütés után érdemes a tésztába tenni. Ehhez használhatóak a vékony csövű habnyomók.
6. Rakhatunk bele diót, mazsolát, mogyorót vagy akár csokis is. Ilyenkor a formába csak a fél tésztát kell beletenni, aztán szórjuk rá az apróságokat, és beborítjuk a maradék tésztával.
7. Ha belisztezed a szilárd ,,tölteléket”, nem süllyed le annyira.
8. Fagyaszd le az elkészült muffint, ami akár 1-2 hónapig is eláll!