Minden, amit eddig talán nem tudtál a csokiról

Te is imádod a csokoládét, de a szakmai tudásod hagy még némi kívánnivalót maga után? Szeretnél extra tudásoddal másokat is lenyűgözni?
Kerek csokoládé, lyukas csokoládé, töltött és töltetlen, mogyorós vagy mazsolás… Gombóc Artúr rajongásának tárgya megszámlálhatatlan fajtában van jelen a világ különböző pontjain. Most sorra vesszük azokat az érdekességeket, amik újdonságok lehetnek számodra!
1. A kakaóbabot már i.e. 600-ban is termesztették. Az elsők, akik foglalkoztak vele, a maják voltak.
2. A maják által legyőzött aztékoknak kakaóbabot kellett adniuk hadisarcként.
3. Az első csokoládéfőző 1580-ban nyílt meg Spanyolországban.
4. Az USA-ban több mint 4,5 kg csokit esznek évente… fejenként!
5. A két világháború alatt a csokoládé a katonák alapvető élelmiszere volt magas tápértéke miatt.
6. Állítólag azok a babák, akiknek édesanyjuk a terhesség ideje alatt is evett az édességből, kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak.
7. A csokoládé boldogságért felelős hormonokat szabadít fel.
8. A fehér csokoládé nem „igazi” csoki, mert csak kakaóvajat tartalmaz, kakaóbabot nem.
9. 45 dkg csokihoz kb. 400 kakaóbabot használnak fel minőségi csokoládékészítésnél.
10. A világ legnagyobb csokoládé szelete több, mint 5 tonna volt!